Heemstedestraat een van de onveiligste wegen van Nederland

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Heemstedestraat in Nieuw-West is op twee na de onveiligste weg van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van verkeersbureau VIA. De doorgaande weg in Nieuw-West loopt tussen de Westlandgracht en de Ring A10, heeft een vrijliggend fietspad, drempels en tal van verkeerslichten. Naar de oorzaak van het grote aantal dodelijke ongelukken is het slechts gissen. Het zou kunnen dat er op de lange, doorgaande weg vaak veel te hard wordt gereden.
Voor het onderzoek werden alle ongelukken geteld in het specifieke wegvak van 2015 tot 2018. Eind vorig jaar en begin dit jaar vielen in korte tijd twee doden in de straat. Bij het ene, in december, kwam een snorscooter ten val en overleed de bestuurder. Bij het andere ongeluk werd een 24-jarige vrouw overreden door een Uber-taxi.
Naast een landelijke toptien heeft VIA ook een provinciale lijst gemaakt. Daarop prijken nog meer wegen in West en Nieuw-West. Op 5 staat de Kinkerbrug in West, op 6 het Osdorpplein en Tussenmeer in Nieuw-West en op 7 de Jan Evertsenstraat. De lijst wordt afgesloten met de afslag S104 bij de Hoofdweg.

DeWestkrant