4 X Berlijn in West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Je kunt de steden natuurlijk niet echt met elkaar vergelijken, maar in sommige opzichten lijkt West toch wel op Berlijn.

Checkpoint Charlie

Ze hebben er in in ieder geval Currywurst en een heel vrolijk stemmende gevel. Checkpoint Charlie is in meer opzichten een geinig café, al was het maar omdat ze racebaanraces houden en heel vaak live bandjes hebben. Sinds vorig jaar Koningsdag open op de Nassaukade.

Bret meets Berlin

Bij biercafé Bret op Sloterdijk kun je binnenkort dansen als een Berliner. Dat komt zo: het voltallige personeel van Bret was vorige maand in Berlijn en nu komt Berlijn naar Sloterdijk. Vrijdag 8 april komen DJ’s van het Berliner label Slowlife naar Bret.

Nieuw-West als Kreuzberg

Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer (what’s in a name?) riep vorig jaar Nieuw-West uit tot het nieuwe Kreuzberg. Vanwege de mix van migranten en jongeren die je ook vindt in de Berlijnse wijk Kreuzberg. Plekken als Lola Luid, Radion en VLLA hebben die rafelrand-achtige, vrijbuiterige uitstraling die je ook in Berlijn vindt.

Bar Berlijn

In dit café in de Potgieterstraat kun je voetbal kijken (Ajax op groot scherm), bier drinken en bitterballen en burgers eten. Helemaal niks mis mee, maar met de Duitse hoofdstad heeft Bar Berlijn dus niet veel van doen, behalve dus die naam.

 

DeWestkrant