Subsidie voor buurtondernemingen

Jeroen van Berkel vertelt over Sociale Helden (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Ondernemers die een goed plan hebben om de buurten van West beter te maken, kunnen tot 20 april een aanvraag indienen voor subsidie tot € 25.000. Aan dat plan moet wel een haalbaar verdienmodel zitten. Bedrijven als Galerie Beeldend Gesproken in De Hallen en het Gildelab hebben al eens van de regeling gebruik gemaakt.

Het project, Sociale Helden genoemd, ging donderdag officieel van start in Het Wilde Westen in Bos en Lommer. Portefeuillehouder Jeroen van Berkel vertelde dat de subsidie voor ondernemers ‘net dat laatste duwtje in de rug’ kan betekenen. Vooral veel vrouwelijke ondernemers kwamen hun licht opsteken. Zo wil het tweetal van theatergroep Kees en Koos een laagdrempelige kindertheaterschool oprichten en liep er iemand rond met plannen voor activiteiten tijdens de tussenschoolse opvang.

Sociale Helden is een oude regeling in een nieuw jasje. Ondernemers kunnen in aanmerking komen voor subsidie, maar komen daarnaast ook in een intensief begeleidingstraject met specialisten van onder andere Geef om de Jan Eef en MoMa. Die nemen ook deel in een jury die de aanvragen beoordeelt.

Hier meer informatie over de regeling.

DeWestkrant