IN KLEUR – Theater voor Keti Koti 

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth organiseren opnieuw een feestelijke en theatrale Keti Koti-viering voor de hele familie met verhalen en een traditionele maaltijd.

Aanstormende talenten Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers en Maggie Schmeitz uit Nederland en Suriname schrijven vier nieuwe theaterteksten die laten zien dat het slavernijverleden nog steeds merkbaar is in het heden. Gastvrouw Jeritza Toney neemt jong en oud mee in een bijzondere theatermiddag/avond met lekker eten, goede gesprekken, mooie muziek en wie weet eindigen we samen op de dansvloer.

IN KLEUR geeft ruimte aan thema’s die tot nu toe weinig aandacht kregen binnen het Nederlandse jeugdtheaterrepertoire. Deze verhalen vullen ons collectief geheugen aan, zodat deze geschiedenis voortleeft bij kinderen en jongeren van nu.

Dit programma maakt onderdeel uit van het initiatief Theater voor Keti Koti, waarbinnen podia en gezelschappen programma’s presenteren die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land.

Combineer de voorstelling met een bezoek aan het Meterhuisje tegenover de Krakeling voor de expositie van Frank Creton, beeldend kunstenaar en schilder, geboren en getogen in Suriname en sinds de jaren ‘60 woonachtig in Amsterdam. Op 1 juli organiseert club RadioRadio een Keti Kotifeest ‘Marimba ‘op het Marktplein van Westergas. Welkom!

wo 28, do 29, vr 30 juni 18:00 / za 1 juli 11:30 en 18:00

https://krakeling.nl/programma/in-kleur-2

DeWestkrant