Jacqueline Wouters stapt uit Partij van de Ouderen

Stadsdeelcommissielid in West Jacqueline Wouters is uit de Partij van de Ouderen (PvdO) gestapt. Ze gaat met stadsdeelcommissielid in Noord Dennis Overweg door met de nieuw opgerichte partij De Stem van Amsterdam. Het verschil van inzicht met de PvdO over toekomstgerichte aanpak en werkwijze is te groot, zo stellen Wouters en Overweg.

Met het vertrek van de twee is de PvdO uit elkaar gevallen en niet meer vertegenwoordigd. Partijleider Wil van Soest behaalde vorig jaar geen zetel meer in de gemeenteraad. Alleen in West en Noord had de PvdO nog zetels, maar nu dus niet meer.

De werkzaamheden in de stadsdeelcommissie West en Noord worden ‘zoals gewoonlijk met veel energie en passie voortgezet’, zo laten Wouters en Overweg weten in een verklaring. Over de redenen van de breuk schrijven zij: “Wij zijn in de volste overtuiging dat een volksvertegenwoordiger er voor de kiezer is en niet andersom. Democratie en participatie is niet één keer in de vier jaar beloftes doen, maar elke dag klokje rond kijken welke problemen en wensen zich voordoen. Wij staan daarom ook in dienst van de kiezer en niet andersom.”

Partijleider Wil van Soest stelde zich vorig jaar nog verkiesbaar voor BVNL van Wybren van Haga in Noord-Holland.