Man (21) dood na steekincident festival Solid Grooves

De festivallocatie aan de Donauweg bij Sloterdijk, een dag na Solid Grooves. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een 21-jarige man uit Diemen is overleden na een steekincident zondagavond op het festival Solid Grooves aan de Donauweg bij Sloterdijk. Een 22-jarige inwoner van Nieuwegein en 24-jarige inwoner van Amsterdam raakten gewond, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar.

De politie heeft zondagavond twee Amsterdammers van 20 jaar op het festivalterrein aangehouden op basis van getuigenverklaringen. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek. Maandagavond is een derde verdachte aangehouden, eveneens een 20-jarige Amsterdammer. Dit gebeurde door een arrestatieteam in het centrum van de stad.

Ruzie
Er zou sprake zijn geweest van een ruzie, waarover meldingen rond 21.20 uur binnenkwamen. Het 21-jarige slachtoffer Jimmy Schepers is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later is overleden aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht en is op zoek naar getuigen en beelden. 

Festival ging door na incident
Organisator Apenkooi Events liet het festival na het steekincident doorgaan, zo meldt Het Parool. Een woordvoerder verklaarde dat dit gebeurde om ‘geen paniek’ te veroorzaken onder de bezoekers. Op Instagram laat Apenkooi in een verklaring weten ‘met afgrijzen’ kennis te hebben genomen van het incident. “Wij tasten in het duister over het hoe en waarom”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apenkooi Events (@apenkooievents)