Marlies Buurman van WOW naar VondelCS

Marlies Buurman van WOW Amsterdam in Bos en Lommer maakt de overstap naar VondelCS. Per 1 augustus is zij benoemd als de nieuwe directeur van het media- en cultuurlab van omroep Avrotros in het Vondelpark.

Buurman was de afgelopen jaren hoofd culturele programmering in WOW aan de Wiltzanghlaan in de Kolenkitbuurt. Zij zette WOW op de kaart als culturele hotspot, platform voor creatief talent en springplank voor net afgestudeerde kunstenaars. ’’Ik vond het fantastisch om met zulke grote talenten en culturele instellingen en kunstopleidingen en partners te werken’’, zo laat Buurman weten.

’’Samen met een klein en hecht team -en met de 50 artists in residence- werkten we aan een divers programma met onder andere exposities, modeshows, muziekoptredens, filmavonden en diverse grotere evenementen. We maakten daarbij steeds vaker koppelingen met andere locaties en kunstinstellingen in de stad.’’ 

VondelCS biedt een ontmoetingsplek voor professionals en publiek en besteedt veel aandacht aan talentontwikkeling, aldus Buurman. ’’Ik heb er ongelooflijk veel zin in.’’ Het pand in het Vondelpark biedt ook onderdak aan enkele radio- en televisiestudio’s van de fusieomroep Avrotros en stadszender AT5.