Splinternieuw foodfestival van Raïnaraï

TopbannerBoL0zomer2020

Van 13 tot en met 15 juli organiseert Raïnaraï, het spannendste restaurant van het Westergasterrein, voor de eerste keer foodfestival Ras El Hanout. Een extra reden om dit weekend naar het Westerpark te gaan.

Op 15 juli viert de Westergasfabriek de zomer én zijn 15-jarig bestaan. Reken onder meer op livemuziek, theatervoorstellingen met buurtbewoners, de Sunday Market en Ras El Hanout, een foodfestival in en rondom Raïnaraï aan de Polonceaukade.  

Signature dishes
Dit restaurant imponeert met een interieur waarvan elke nomade uit zijn dak zou gaan en met gerechten uit de Algerijnse keuken. Eigenaar en chef-kok Laurent Med Khellout zwaait er de scepter en dat doet hij al jaren met verve. De kiptajine is een van zijn signature dishes, op de voet gevolgd door zijn lamsbout uit de oven. Daarnaast kan hij toveren met groente. Check het artisjokhart met sperziebonen en doperwten! Terwijl ik tik, loopt het water me in de mond. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de voorgerechten of het dessert van chocoladevijgen.

Gigantische souk
Het festival dat Raïnaraï dit jaar voor het eerst organiseert, begint op vrijdag 13 juli om 17.00 uur en eindigt op zondag 15 juli om 20.00 uur. Het hart van het festival is een gigantische souk. Op deze bazar smelten 49 verschillende soorten biologische groenten samen met 49 verschillende soorten kruiden. Dit alles wordt ‘gegoten’ in de vorm van torens, opgestapeld op immense aardappelkisten. Op het terrein komen fakkels en een theetent waar traditionele Algerijnse muntthee zal worden bereid. Kinderen kunnen knutselen met groente of gluren bij een workshop dadelkoekjes bakken. Er is muziek en poëzie.

Nieuw kookboek
Tijdens het festival zal de keukenbrigade ook nog eens op zeven vuren verschillende gerechten bereiden. Groente speelt daarbij de hoofdrol. Op deze manier kunnen bezoekers alvast kennismaken met de recepten van het nieuwe kookboek van de chef-kok, dat eind dit jaar verschijnt. Last but not least. Waarom het festival vernoemd is naar kruidenmix Ras El Hanout? Omdat Raïnaraï tijdens het festival een eigen versie van Ras El Hanout zal presenteren!
https://www.facebook.com/rainarai.nl/

Doneer