Meisjes vragen en krijgen pingpongtafel op Van Beuningenplein

Bo (links) en Kenza spreken in bij de regiegroep (foto: Joost van Hienen)
Hoogstins2024

Het ambtelijk apparaat traag? Dat is niet de ervaring van Bo (8), Kai (8) en Kenza (9) uit de Staatsliedenbuurt. Ze vinden zichzelf te oud voor de wipwap en glijbaan, maar houden niet van voetballen. Ze willen toch buitenspelen. De meisjes willen daarom graag een betonnen tafeltennistafel op het plein, zodat ze lekker buiten kunnen pingpongen.

De drie meiden, leerlingen uit groep 5 van de Westerparkschool en Rijk Kramerschool, stuurden een brief naar gebiedsmakelaar Heleen Linthorst met hun verzoek. Een van de argumenten voor plaatsing van de tafeltennistafel is dat er op school maar één keer per week gym is en dat niet alle kinderen op een sport zitten en dus te weinig beweging krijgen. “We hebben heel veel kinderen op het plein gesproken en iedereen is erg enthousiast over het idee. En we denken dat tafeltennissen een leuke manier is om andere kinderen uit de buurt te leren kennen.”  De dames hadden bovendien uitgezocht hoeveel een tafeltennistafel kost (€ 1300 tot € 1800).

Afgelopen maandag gingen Bo en Kenza zelf naar de zogenaamde regiegroep om hun voorstel in te dienen en het werd ook nog gehonoreerd, zo meldt Bo’s vader Joost van Hienen aan De Westkrant. Nu is het dus nog wachten wanneer de tafel daadwerkelijk wordt geplaatst.