Met de juiste skills wordt een klein businessidee een groots businessplan

Boost Your Business stoomt startende ondernemers uit Nieuw-West in 3 maanden klaar voor het ondernemerschap

Stadsdeel Nieuw-West organiseert in samenwerking met de Rabobank, B.Amsterdam en Grote Spelers een Boost your Business challenge voor startende ondernemers uit Nieuw-West. Jonge en startende ondernemers hebben veel goede ideeën, maar lopen vaak vast op de uitvoering. Hoe maak je van een idee een plan? En wat is daar precies voor nodig? Boost your Business is in het leven geroepen om deze vragen te beantwoorden. Het is een programma dat zich inzet om ondernemerschap in Nieuw-West te stimuleren. Binnen 3 maanden worden deelnemers klaargestoomd voor het ondernemerschap.

Motivatie omzetten in skills
Het programma werd speciaal ontwikkeld voor beginnende ondernemers met veel motivatie, die niet goed weten waar ze moeten beginnen of hoe ze verder moeten met hun idee. Het programma legt daarom de focus op de praktische ontwikkeling van ondernemende vaardigheden. Uit de aanmeldingen worden 15 deelnemers gekozen. Via individuele coaching en verschillende interactieve workshops leren zij waardevolle skills waarmee zij van hun idee een uitvoerbaar plan kunnen maken. Tot de onderwerpen behoren onder andere concurrentie- en doelgroeponderzoek, marketing en sales, netwerken en financiën. 

Naast dat de deelnemers aan het einde van de 3 maanden een uitgewerkt businessplan hebben, maken zij ook kans op diverse prijzen. Zo stelt B.Amsterdam o.a. een gratis werkplek ter beschikking. De 3 best uitgewerkte businessplannen maken daarnaast kans op een startkapitaal van respectievelijk € 7.500, € 5000 en € 2500. De beste pitch wint een bedrag van € 1500.

Samen voor ondernemend Nieuw-West
Boost your Business kwam tot stand op initiatief van Sandra Doevendans, lid van het dagelijks bestuur in Amsterdam Nieuw-West en tevens auteur van het boek ‘Schone Lei’, waarin zij krachtige verhalen en concrete tips deelt om uit de geldzorgen te komen. Boost your Business sluit goed aan op de ambities van het project Grote Spelers. Samen met de Rabobank, B.Amsterdam en gemeente Amsterdam heeft Grote Spelers als partner een actieve bijdrage geleverd aan de vormgeving en uitvoering van Boost your Business. 

Over Grote Spelers
Grote Spelers is een initiatief van stadsdeelvoorzitter Emre Ünver, om hbo/wo jongeren uit Nieuw-West te helpen bij het krijgen van een baan op niveau. Het streven is om de kansen van young professionals in Nieuw-West op de arbeidsmarkt te vergroten, met als doel om participatie en zelfredzaamheid te bevorderen. Het project Grote Spelers wil daarom het multidimensionale kapitaal van hbo/wo jongeren vergroten. Zo worden jongeren o.a. gekoppeld aan een professionele mentor met een groot netwerk (sociaal kapitaal) en worden ze intensief begeleid in het verder verkennen van hun eigen talenten en ambities (persoonskapitaal), om zo uiteindelijk een goede baan te vinden (financieel kapitaal). Inmiddels telt de community van Grote Spelers ruim 912 jongeren en 135 werkgevers. Tientallen jongeren hebben via het netwerk van Grote Spelers inmiddels hun droombaan bemachtigd.

Meer informatie
Voor meer informatie, bezoek http://www.grotespelers.nl Voor meer informatie over Boost your Buiness, bezoek Boost your Business – Grote Spelers en volg ons op LinkedIn en Instagram.

Partners

  • Gemeente Amsterdam
  • Rabobank
  • Jong+Baas
  • B.Amsterdam
  • BIZ Plein ’40-‘45