Nieuwe kerk trekt in bij Amsterdome in West

Hoogstins2024

Een nieuw kerkgenootschap gaat op zondagen de Amsterdome in het Westelijk Havengebied gebruiken voor samenkomsten. DoorBrekers wil de diensten via internet gaan streamen. Zo’n twintig personen uit twee andere locaties, Barneveld en Amersfoort, gaan helpen bij het opzetten van de Amsterdamse tak.

De Amsterdome is het opnieuw opgebouwde aluminium koepelgebouw, dat tot 2004 als luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol stond. Amsterdome op de hoek van de Basisweg en Seineweg profileert zich als vergadercentrum. Op 3 februari is er een eerste van een serie kick-off meetings van DoorBrekers die moeten leiden tot wekelijkse diensten vanaf mei. 

DoorBrekers werd opgericht in 2005 en is naar eigen zeggen ‘een moderne en snelgroeiende kerk voor iedereen’. Zo’n tweeduizend mensen bezoeken wekelijks diensten in Barneveld, Amersfoort, Zwolle, Zeeland en Drechtsteden. 

“Ons doel is mensen helpen te connecten met Jezus”, aldus oprichter en senior pastor Peter Paauwe. “Ons hart klopte al lange tijd sneller voor een kerk in de regio Amsterdam. We hebben in de Amsterdome een fantastische locatie gevonden, centraal gelegen en goed bereikbaar met gratis parkeergelegenheid.”