Verdacht in Amsterdam-West

Politiecontrole in de Jan van Galenstaat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In hoeverre worden mensen in West op basis van hun huidskleur door de politie staande gehouden? Die vraag komt donderdag 24 januari aan de orde tijdens een avond in Bos en Lommer rond de documentaire Verdacht. De bijeenkomst is georganiseerd door stadsdeel West in samenwerking met Controle Alt Delete, een organisatie die zich inzet tegen etnisch profileren door de politie.

Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki zal een persoonlijk verhaal vertellen over de ervaringen van haar broertje met etnisch profileren en het effect daarvan op het gezin. Na de vertoning van de documentaire is er een gesprek met jongeren en professionals onder begeleiding van Dionne Abdoelhafiezkhan. Wijkteamchef politie Arthur Barendse, wethouder Rutger Groot Wassink en cultureel antropoloog Sinan Cankaya zijn ook aanwezig.

Verdacht is een KRO-NCRV 2Doc documentaire door Nan Rosens in samenwerking met Controle Alt Delete. Veertien Nederlanders van verschillende komaf worden geïnterviewd over hun ervaringen met de politie. Plaats: Mansveltschool, Karel Doormanstraat 125. Inloop om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.