Ramkraak op juwelier in Kinkerstraat: “Ik denk dat de opbrengst tegen zal vallen”

Medewerkers ruimen op na de ramkraak van vannacht. Foto: De Westkrant
Hoogstins2024

In de Kinkerstraat is vannacht een ramkraak gepleegd op een filiaal van juweliersketen Lucardi. Rond 03.45 uur kreeg de politie hier een melding van. Buurtbewoners zagen twee verdachten aan het werk. Vervolgens gingen ze er met een motorscooter vandoor. Het is nog niet duidelijk hoeveel er is buitgemaakt. Met een auto werd de pui van de winkel vernield. Volgens een woordvoerder van de politie is de ravage aan de deur van de winkel groot. De Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek.

“Wat erg”, zegt een buurtbewoner. “Wat een schade voor het bedrijf. Ik begrijp niet dat ze hier naar binnen zijn gegaan. Deze juwelier verkoopt niet eens heel dure sieraden.” “Nee, dat klopt. Het is meer zo’n zaak waar je naartoe gaat om iets te kopen voor de eerste verjaardag van je kind”, zegt een andere Westerling. “Ik denk dat de opbrengst tegen zal vallen. Ze hebben er nog veel moeite voor moeten doen ook. Veel juweliers hebben paaltjes voor de deur, deze zaak niet. Maar door de verbouwing in de straat, hebben de daders veel hekken moeten verschuiven.”

Overval op hotel in De Baarsjes
In de nacht van zondag op maandag is kort daarvoor -rond 03.15 uur- ook een gewapende overval gepleegd op een hotel in De Baarsjes. De verdachte nam volgens de politie een onbekend bedrag mee uit het hotel aan het Piri Reïsplein. De politie is op zoek naar getuigen.

Beveiligers
De ramkraak en overval volgen op een aantal recente plofkraken en geweldsincidenten. De VVD pleitte vorige week voor ‘structurele oplossingen’ voor betere veiligheid in West. Omdat ondernemers ‘de inzet van politie en handhaving niet als voldoende ervaren’, heeft stadsdeel West beveiligers ingehuurd die aan het eind van de dag op straat worden ingezet in de Kinkerstraat en de Jan Eef.