Flexwerken in de Jeruzalemkerk

Foto: patricia Jacob
Hoogstins2024

Koud thuis? Kom er warm bijzitten in een van de Warme Kamers die het Leger des Heils heeft geregeld. De Jeruzalemkerk in De Baarsjes is er een voorbeeld van.

 

Om de energierekening in toom te houden, zullen veel mensen minder snel de verwarming aanzetten. En dat terwijl het steeds kouder wordt. Het Leger des Heils wil hen ‘niet in de kou laten staan’. Daarom zijn de buurthuiskamers van deze organisatie sinds 1 november elke dag open. Iedereen kan komen om te studeren, te werken, een spelletje te spelen met zijn of haar kind of gewoon een boek te lezen. Onder de naam ‘Warme Kamers’ wil het Leger des Heils ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan.

Warme deken
Omdat het Leger des Heils niet in iedere plaats een buurthuiskamer heeft, heeft het ook andere organisaties gevraagd om een Warme Kamer te openen. “Zo leggen we met elkaar een deken van Warme Kamers over het land.” Bibliotheken, scholen en kerken, waaronder de kerken van Protestantse Kerk Amsterdam, hebben aan die oproep gehoor gegeven en hun openingstijden verruimd.

Gratis koffie en thee
Via deze site vind je de Warme Kamers bij jou in de buurt. In mijn wijk – Westerpark – kan ik naar de OBA in de Spaarndammerbuurt en twee religieuze instanties: Nassaukerk(Wittenkade) en Westerwijk(Admiraal de Ruyterweg). Welke Warme Kamers bij jou in de buurt zitten? Tik je eigen postcode in!

Jeruzalemkerk
Wat precies de openingstijden zijn, verschilt per adres. Om een idee te krijgen: op de Facebook-pagina Boloburen meldt Richard Saly van de Protestantse Kerk Amsterdam dat er op dinsdagen tussen 13.00-17.00 uur verwarmde werkplekken in de Jeruzalemkerk beschikbaar zijn, inclusief koffie en thee*. De ingang van deze kerk aan het Jan Maijenplein zit aan de Torresstraat. Werken terwijl je er warmpjes bijzit en je bespaart op je energierekening. Een goede deal!

*In alle Warme Kamers, bibliotheken uitgezonderd, krijg je gratis koffie of thee.