Groenteboer Kinkerstraat blij met steun klanten

Oproep om 5 euro te betalen voor komkommer bij Sener

Eigenaar Hüseyin van Sener, 'schatkist van de Kinkerstraat'. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Vaste klanten schieten groente- en fruitzaak Sener in de Kinkerstraat te hulp. Eigenaar Hüseyin Teker worstelt met een drie keer zo hoge energierekening én een huurverhoging. ‘Komkommer je om de buurman!’ heet de actie om als klant iets extra’s te betalen, vijf euro voor een komkommer bijvoorbeeld. Dit om te voorkomen dat Sener moet stoppen. 

‘Heel blij’ is hij met de steunactie, zegt Hüseyin dinsdagmiddag in zijn fraaie winkel, tussen het bedienen van klanten door. Bescheiden voegt hij eraan toe dat meer ondernemers in de buurt problemen hebben door de sterk gestegen energiekosten, bovenop andere tegenslag zoals corona en werkzaamheden voor de deur.  

Schatkist van de Kinkerstraat
Hüseyin hoopt er het beste van en blijft onvermoeibaar zijn groente, fruit, verse salades en delicatessen verkopen. Met tijd voor een praatje, druk of niet. Schatkist van de Kinkerstraat, zo noemde Patricia zijn zaak eerder in dit artikel van De Westkrant.

Pianomuziek en praatje
De buren die de actie op touw hebben gezet zijn ook vol lof over Sener. “Want waar in Amsterdam vind je nog zo’n plek? Waar de eigenaar je zijn beste waar laat proeven met pianomuziek op de achtergrond? Waar er altijd tijd is voor een praatje, hoe druk het ook is?’

DeWestkrant