Opknapbeurt voor ‘rommelige’ Kinkerstraat

Waarschuwingsborden om fietsen weg te halen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Kinkerstraat krijgt volgende week een flinke opknapbeurt. Vooruitlopend daarop zijn gele waarschuwingsborden geplaatst om fietsen weg te halen. Een aantal fietsnietjes wordt vervangen door ‘fietstulpen’, waardoor er meer ruimte moet komen om tweewielers te parkeren.

De schoonmaak vindt plaats op maandag 23 en dinsdag 24 april. Onder de naam Clean de Kinker wordt de straat grondig schoongemaakt. De Kinkerstraat is de afgelopen jaren flink drukker geworden, onder meer vanwege de populariteit van de nabijgelegen Hallen. Volgens de gemeente staan er overal fietsen en ziet de straat er vaak ‘rommelig en onverzorgd’ uit.

Op 23 en 24 april worden fietswrakken en ongebruikte fietsen verwijderd, graffitti weggehaald, loszittende tegels recht gelegd en groen gefatsoeneerd. De straat blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De fietsparkeergarage onder De Hallen wordt binnenkort uitgebreid met 800 plekken naar in totaal 1400 plekken, inclusief een buurtstalling. Dit om fietsoverlast op straat tegen te gaan.

DeWestkrant