Vintage met cachet in de Kinkerstraat

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Eerst was er een webshop, daarna kwam er een pop-up. Sinds een week heeft vintagepaleis Indianaweg 10 behalve de winkel in De Pijp ook een zaak in Oud-West.

Als haute couture er niet inzit en je wilt er toch per se hyperexclusief bij lopen, dan is vintagekleding je redding. Natuurlijk bedoel ik dan geen vodden die je per kilo kunt inslaan, maar gedragen kleding met dat beetje extra, met un certain je ne sais quoi, met stijl, cachet of hoe je het ook wilt noemen. Voor zulke outfits moet je bij Indianaweg 10 zijn. Dat weten ze al in De Pijp, waar fashionista’s zich verdringen in de winkel in Eerste Jan Steenstraat. Sinds 8 november komt de stroom naar het filiaal in Oud-West op gang; richting Kinkerstraat nummer 104H, naar het pand waar ooit een juwelier zat.

Etsy-webshop
Indianaweg 10 is opgezet door Romy en Debra den Dekker, twee zussen die dol zijn op het verzamelen van mooie, unieke spullen – zowel vintage als nieuwe. In 2015 besloten ze van hun hobby hun werk te maken. Ze begonnen met een pop-up in de Jordaan, waar ik hun hebberigmakende mix van kleding, sieraden, cosmetica, meubels en interieurspullen ontdekte. Daarna verkasten ze van een pop-up naar een permanente zaak. En passant bouwden ze hun online-activiteiten uit. Een selectie van hun spullen is ook via hun ‘gewone’ webshop te koop, voor méér kleding kun je eveneens terecht op hun Etsy-webshop.

Japan
Inmiddels weten vintage-liefhebbers tot in Japan dit miniwarenhuis te vinden. De zussen vinden hun assortiment onder meer tijdens hun verre reizen. Zo vind je in hun winkel in de Kinkerstraat planten, bloempotten, kettingen, kaarten en kleding, véél kleding, waaronder een waaier aan kimono’s en feestkleding met pailletten en gouden stiksels. Wollen truitjes zijn er ook volop, net als vesten die je ook als jas kunt dragen. Spierwitte of beige blouses, sommige met kant, andere met borduurwerk. Jurken met tropische taferelen, bloemen, strepen of geometrische vormen. Een zaak om keuzestress van te krijgen. De kleding is opvallend goed afgewerkt en knettert van de originele details: pareltjes die fungeren als knoopjes, vleermuismouwen in plaats van rechttoe rechtaan mouwen. Na afloop maar even bijkomen bij Coffee Room, iets verderop, met koffie en een stuk rauwe cheesecake met pindakaas of zo.
https://www.indianaweg10.com

 

DeWestkrant