Pad thai-imperium strijkt neer in Kinkerstraat

Hoogstins2024

Pad Thai World zit al in Chinatown en de Negen Straatjes. Binnenkort landt deze noedelplaneet ook in het Hallenkwartier.

Ik dacht toch echt dat ik al lang de allerlekkerste pad thai van de wereld naar binnen had geslurpt. Dat was op het Thaise eiland Koh Lanta, in een minuscule zaak met maar één gerecht op de kaart: pad thai. Terwijl de kokkin de ingrediënten bij elkaar wokte, dronk haar dochtertje uit een kokosnoot. Eén stap verwijderd van de Andaman Zee at ik noedels met precies de juiste bite, knapperige groente en perfecte garnalen. Een simpel gerecht, maar indrukwekkend goed van textuur én smaak. Een beauty van een gerecht, de lekkerste op aarde.

Missie
Well, little did I know. Op dat moment had ik nog nooit gehoord van Tham Prawattree, de man achter een pad thai-imperium in wording. Hij claimt dat zijn versie de overtreffende trap van iedere andere pad thai is. Sterker nog: hij heeft er zijn missie van gemaakt om Amsterdammers kennis te laten maken met ‘de beste pad thai van de wereld’. Gemaakt door Thaise koks conform eeuwenoud traditioneel recept. Hij opende zijn eerste zaak op de Zeedijk. Daarna volgde een zaak in de Berenstraat en binnenkort krijgt ook de Kinkerstraat een Pad Thai World. Op dit moment wordt het pand waar Dr. Pieper ooit zijn ‘frites excentrique’ verkocht grondig verbouwd tot een noedel-waardig ‘nest’.

Curry’s
Bij Pad Thai World kun je kiezen uit een vegetarische pad thai en versies met kip, rundvlees of garnalen. De noedels gaan de wok in met onder meer knoflook, tamarinde (een friszure vrucht) en limoen. Daarnaast staan er enkele curry’s op de kaart en snacks als kipsaté en loempia’s. De vooruitzichten zijn goed. De ene klant noemt de noedels ‘great’, de andere ‘amazing’. Kom maar door, zou ik zeggen!

https://www.facebook.com/padthaiworld/