De Indonesische tantes Uddie en Netty stonden vorig jaar voor het laatst in de keuken bij Amoi in Oud-West. Nu ze met pensioen zijn, komt er een nieuw restaurant in het pand: Nooch Asian Kitchen.
Kort na de opening in 2016 ging ik bij Amoi in de Kinkerstraat 53A eten. Ik ging ervan uit mijn dak. Het eten deed me denken aan het eten van mijn moeder, die altijd de sterren van de hemel kookte. Ik zag hoe een van de chefs, tante Uddie, in de keuken kippenpoten goudbruin stond te bakken. Al bij de eerste hap proefde ik dat haar kip even excellent was als die van mijn moeder: subtiel gekruid, mals vanbinnen en krokant vanbuiten.
Afscheid
Daarna ben ik er nog meerdere keren geweest om intens te genieten van het lekkers dat de Indonesische tantes Uddie en Netty tevoorschijn toverden. Op 28 december 2024 deden deze dames dat voor de laatste keer en namen ze daarna afscheid. Ik hoop oprecht dat ze flink worden verwend nu ze met pensioen zijn en dat ze ontelbare mooie momenten aan elkaar rijgen.
Negen Straatjes
Om de plek die Amoi achterlaat te vullen, hebben de eigenaren stuivertje gewisseld: hun restaurant Nooch Asian Kitchen zal van de Reestraat naar de Kinkerstraat verhuizen. Op 11 mei gaat dit fusionrestaurant voor het laatst open in de Negen Straatjes. Daarna moet je voor Nooch naar de grotere ruimte in Oud-West lopen. De openingsdatum volgt nog.
Grand dessert
Bij Nooch kun je rekenen op Vietnamese, Chinese, Japanse, Indonesische en Thaise smaken, zoals pannenkoekjes met pekingeend, pittige kippenvleugels, tempura van garnalen, pangsit goreng en rauwe loempia’s om mee te beginnen. Daarna galopperen rijst- en noedelgerechten, soepen, salades en sushi voorbij. Als dessert: koffie met een plak van Koffie EndeKoeck uit Westerpark, een van de pioniers op vegangebied. Gedij je meer bij multiple choice, dan zou ik voor het grand dessert gaan: pandanpannenkoekjes met kokos en Javaanse palmsuiker, Indonesische spekkoek (lapis legit), mochi, ijs en fruit.