Politie stuurt sms naar alle bezoekers festival na dodelijk steekincident

Het festivalterrein op Sloterdijk daags na het dodelijke steekincident. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

De recherche heeft dinsdag een sms gestuurd naar iedereen die op 28 mei op- en rond het festival Solid Grooves was aan de Donauweg op Sloterdijk. Bij een steekincident kwam daar de 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen om het leven. Hij wilde vermoedelijk een ruzie sussen. 

De politie is op zoek naar meer getuigen en aanvullende beelden van bezoekers die filmpjes hebben gemaakt. Dinsdagavond kwam de zaak aan bod in het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Twee 20-jarige verdachten uit Amsterdam werden dezelfde avond nog aangehouden, een derde Amsterdammer (ook 20 jaar) een dag later. Het drietal zit nog vast en wordt verdacht van doodslag, poging tot doodslag, openlijk geweld en diefstal met geweld/afpersing. Op de avond raakten ook twee mannen (22 en 24 jaar) gewond.

De sfeer op het festival werd in de loop van de avond steeds grimmiger. Het onderzoeksteam is op zoek naar iedereen die een geweldsincident, diefstal, beroving of bedreiging heeft meegemaakt of gezien. De politie stuurde bezoekers behalve een sms ook een e-mail met het verzoek om beeldmateriaal te delen.

DeWestkrant