Plan B voor de Rollende Keukens

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De Rollende Keukens staan tot met 16 mei in het Westerpark. Altijd leuk, natuurlijk. Maar om genoeg burgers, sateetjes of taco’s achterover te drukken, moet je toch echt Chef Ellebogen zijn. Ben je dat niet, onthoud dan dat er in de straten rondom zat te happen valt, zoals in de Spaarndammerstraat. Suggesties voor een plan B.

Nr. 17: Bocconi Sani
Het gerucht ging dat ze zouden stoppen. Nou, mooi niet dus. Gelukkig maar, want hier vind je de beste bruschette van de stad, gemaakt van spelt en belegd met een waslijst aan Italiaanse delicatessen.
https://www.facebook.com/bocconisani/?fref=ts

Nr. 35: Yummie Sushi
Fris tentje met sushi in alle smaken en vormen, maar ook sashimi van zeebaars en coquilles, lamskoteletten en duck rolls.
http://www.yummiesushiamsterdam.nl

Nr. 53H: Bar Mick
Barretje met goed borrelhapjesaanbod, van flammkuchen tot de hele familie van Oma Bob (bitterballen, kaasstengels, vlammetjes). Goede burgers ook en dan die Jamaicaanse taart met vanille-ijs en rumsiroop … yah man.
http://barmick.nl

Nr. 68H: Bij ons
Op de plek waar de Surinaams-Javaanse snackbar Wendy zat, zit sinds dit jaar een Indonesisch eethuisje met opvallend lekkere kiploempia’s en rijsttafels voor een prikkie: een milde, pittige of een mix daarvan.  http://www.bijons-indonesisch.nl

Nr. 91A: Yajang

Eigenares Anja Aurin grossiert in lekkers uit Aziatische landen als Thailand, Laos, Maleisië en Indonesië. Is ze niet aan het wokken, dan bereidt ze wel een bouillon of maakt ze gyoza’s, Thaise viskoekjes of lemper. De liefde die zij in haar eten steekt, proef je meteen. http://www.yayang.nl

Nr. 516: De Walvis
Café-restaurant om te zoenen, want altijd gezellig en lekker. Sappige burgers van Black Angus en een schat van een kippetje.
http://www.walvis-amsterdam.nl

DeWestkrant