Saté en couscous bij Marovaan in Nieuw-West

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

In de categorie ‘treffende bedrijfsnamen’ scoort Marovaan hoog. Maar hoe is het eten bij dit Marokkaans-Javaanse restaurant? Patricia ging proeven.

Onder liefhebbers van Indonesisch eten was Asian Taste aan de Johan Huizingalaan een bekend adres. Buiten de usual suspects serveerden ze er soto babat, soep van rundermaag, en een dessert waar ik heel blij van word: ijs Shanghai, schaafijs met gecondenseerde melk, stroop en fruit. Sinds mei is dit restaurant opgegaan in Marovaan, een zaak waar zowel Marokkaanse als Javaanse gerechten op de kaart staan.

Géén fusion
Jammer genoeg is de ijs Shanghai verdwenen, maar het goede nieuws is dat een groot deel van de Indonesische gerechten nog wel uit de keuken rolt. De nieuwe eigenaren, een supervriendelijke broer en zus, benadrukken dat de koks in hun restaurant doen waar ze het best in zijn. De kok die de Javaanse gerechten maakt, stond eerder in de keuken van Asian Taste. De Marokkaanse kok is nieuw: hij grilt erop los en maakt couscous en tajines. “De gerechten staan op zichzelf. We maken geen fusion-gerechten. Alleen serveren we soms Javaanse rijst bij een Marokkaans gerecht.”

Harissa
In een wijk, Slotervaart, met een grote Marokkaanse populatie is zo’n combi een slimme zet. Dat vindt de broer ook. “Ons concept is uniek in Nederland.” Mijn tafelgenoot gaat op de Javaanse toer, ik op de Marokkaanse. Een nasi rames met saté voor hem (11,50 euro), een sandwich merguez met salade en patat voor mij (6,50 euro). Prima gegrild worstje, iets te bleke friet. De nasi rames is oké, maar de rendang is minder pittig dan normaal. Sambal bij? We krijgen de Marokkaanse variant: harissa. Mwah, doe ons maar sambal badjak of desnoods sambal oelek. Maar bij de rekening is het chagrijn weer weg: genoeg eten voor nog geen 20 euro. Niet zo gek dat al aardig wat buurtbewoners Marovaan weten te vinden.
https://www.facebook.com/RestaurantMaroVaan/

 

DeWestkrant