Huur te hoog: podiumwinkel Toon vraagt om hulp

De opening van Toon in 2015. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Toon in de Jan Evertsenstraat staat te huur. Dat meldt de podiumwinkel zelf in een nieuwsbrief en op Facebook. Het lukte de afgelopen tijd niet om het volledige huurbedrag te betalen, zo valt er te lezen. Toon vraagt iedereen ‘om mee te denken’ over een oplossing. ’’We kunnen het niet alleen.’’

De problemen hoeven er volgens Toon niet toe te leiden dat de winkel moet sluiten. De huurbaas heeft een regeling getroffen en er zijn plannen die ertoe moeten leiden dat Toon kan blijven. Bij de podiumwinkel is werk te koop van tientallen creatieve ondernemers en kunstenaars, grotendeels uit de buurt. Ook is er een koffiebar en een podium voor optredens. 

Met steun van winkelstraatvereniging Jan Eef als hoofdhuurder streek Toon in 2015 neer in een voormalige beddenwinkel in het eerste stuk van de Jan Eef, ter hoogte van de Witte de Withstraat. Het werd alom gezien als een verbetering van de Jan Eef, die kampte met leegstand en criminaliteit. In 2016 nam Toon de volledige huur van het pand op zich, maar die blijkt dus niet meer op te brengen.