Twee mannen aangehouden voor inbraak en aanrijden fietser Kinkerstraat

Markeringen op de hoek van de Kinkerstraat met de Tweede Kostverlorenkade waar de 26-jarige fietser werd aangereden. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

De politie heeft twee mannen van 18 en 38 jaar uit Amsterdam aangehouden in verband met een inbraak in de Kinkerstraat, gevolgd door het aanrijden van een fietser. Het 26-jarige slachtoffer op de fiets raakte zwaargewond door de auto van vluchtende inbrekers in de nacht van 19 op 20 juli.

De auto met de inbrekers stopte niet na de aanrijding en crashte verderop in de Pieter Langendijkstraat. Daar werd het voertuig leeg aangetroffen. De politie hield kort daarna een 19-jarige Amsterdammer aan. Hij zit nog steeds vast in verband met de inbraak en de aanrijding. 

Na rechercheonderzoek zijn nu de twee andere mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de inbraak in een tabakswinkel in de Kinkerstraat en het verlaten van een plaats ongeval.

De 26-jarige fietser is na de aanrijding door agenten gereanimeerd. Na ‘een intensieve tijd in het ziekenhuis zet hij zijn revalidatie thuis voort’, zo meldt de politie. Het onderzoek duurt voort en de politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

DeWestkrant