Uit: lekker lange dagen

Hoogstins2024

De dagen worden weer langer en daarmee lijkt het ook wel of de week wat langer duurt. Twee dagen voor ontspanning, of zelfverrijking, het is maar net waar je zin in hebt. West biedt voor ieder wat wils.

Kunstenaar René Mos exposeert dit weekend zijn recente werk in WG kunst op het Wilhelmina Gasthuisterrein. Het zijn groepsportretten op basis van bestaande – vaak oude – foto’s. Als de geschiedenis van de foto’s hem inspireert, bouwt hij hierop een nieuwe werkelijkheid. Wanneer: 6,7 en 8 maart op de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28. De tentoonstelling is geopend vanaf 13:00 tot 17:00. Na de tentoonstelling honger? Loop dan even binnen bij WG-café, lekker eten voor een heel zacht prijsje en leuk personeel. Niet bekend bij het grote publiek, en een fijne sfeer.

Zondag, rustdag. Een dag voor reinheid maar even geen regelmaat. En wat past daar beter bij dan poezie? De Russische dichteres Marina Tsvetajeva wordt beschreven als ‘absoluut, verrassend en uitgesproken’. Ze had een bewogen leven. Actrice Ariane Schluter zal haar werk deze zondag voordragen, begeleid door koperblazers. Zondag van 16:00 tot 17:30 uur in De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade.

Iets teveel cultuur, en reinheid? Dan staat Radion gelukkig altijd voor u klaar. Deze zaterdag staan er twee artiesten op de programmering die ‘niet in een hokje geplaatst kunnen worden’. Een Fransman en een Ier. Het feestje heet MIND, een terugkerend evenement in Radion. De organisatoren zetten de toon van fris en verassend. Met een oor voor eigenzinnige sounds hosten ze feestjes met een gelijkmatige sfeer. Voorverkoop: 13,- kaarten aan de deur: 15,-

DeWestkrant