Nieuw leven in Kas Keerweer

Hoogstins2024
In de kas aan Keerweer, naast de Rabobank aan de Admiraal de Ruijterweg, gaan buurtbewoners vanaf dit voorjaar activiteiten organiseren. Het perceel is gemeentegrond en de kas stond al een paar jaar leeg, aldus initiatiefnemer Liedewij Loorbach. “Zonde dat daar niets mee gebeurde.”
Loorbach is zelf gezegend met groene vingers en schrijft boeken over tuinieren in de stad, de laatste met de titel Balkonieren. “Het idee is een fijne plek te hebben waar buurtbewoners een groengevoel krijgen.”
Om de kas heen gaat ze samen met Marijke Kooijman van Natuurtuin Slatuinen het perceel beplanten. De Stichting Natuurtuin Slatuinen heeft de kas ook in beheer. Loorbach gaat er -in samenwerking met anderen- ‘kleine, groene activiteiten’ organiseren. Ze heeft ideeën voor een imkerfestival en een wormencompostdemonstratie. En: “In de zomer wordt het natuurlijk heel heet in die kas, dus dan zou je er ook kunnen laten zien hoe je cactussen stekt.”
De kas hoeft niet alleen een plek te worden voor allerlei activiteiten. Het kan ook fijn zijn om gewoon te vertoeven. Loorbach benadrukt dat op het perceel geen commerciële activiteiten mogen plaatsvinden. “Maar als je een kop koffie haalt bij Buon Giorno om de hoek, kun je hier natuurlijk wel lekker gaan zitten.”
Voor wiens groene vingers al gaan jeuken bij de gedachte aan een nieuwe stadstuin: aanstaande zaterdag kunnen liefhebbers Keerweer helpen klaar te maken voor het komende voorjaar.
DeWestkrant