Van der Laan krijgt tentoonstelling in Amsterdam-Museum

(foto: Amsterdam Museum)
Hoogstins2024

Tot vlak voor zijn dood werkte voormalig burgemeester Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad in het Amsterdam Museum. Met ruim 80 foto’s en schilderijen uit de collectie van het museum en het Stadsarchief schetst hij een beeld een beeld van de stad en hoe Amsterdammers vroeger omgingen met de snelle groei en economische voorspoed.

Hiermee hoopte hij een goed gesprek op gang te brengen over de toekomst van de stad. Steeds meer mensen willen hier wonen en werken. De groei van de stad is ongekend: meer werk, meer toeristen, meer nieuwbouw. Maar ook: meer drukte op straat, meer overlast en een oververhitte huizenmarkt. “Wij hebben met z’n allen een enorm probleem: dat we in zo ongeveer de mooiste en fijnste stad van de wereld wonen”, vond Van der Laan.

Van der Laan woonde lang in De Baarsjes. In de tentoonstelling zitten dan ook elementen uit Amsterdam-West, zoals het blowverbodsbord van het Mercatorplein. De tentoonstelling zal vanaf 17 juni tot 4 november te zien zijn in de Amsterdam Galerij van het Amsterdam Museum en is gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur.

DeWestkrant