Via ‘Buurtkruid’ delen BoLo-bewoners verhalen over kruiden

Foto: Shutterstock/ Marcin Jucha
Hoogstins

Op woensdag 11 mei en zaterdag 14 mei starten Annet Breure en Yinske Silva met ‘Buurtkruid’, een initiatief waarbij buren verhalen delen over het gebruik van planten en kruiden, zoals munt en peterselie.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Roelantstraat 10. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je langskomen om verhalen te horen of te vertellen, terwijl Annet en Yinske de geveltuin beplanten. Er is munthee met peterseliecake. Als je wilt mag je ook een plantje mee naar huis nemen. “Iedereen is welkom, dus neem gerust je BoLo-buur die wel wat van kruiden en planten weet.” Meer informatie over het project vind je hier.

De initiatiefnemers willen graag meer verhalenmiddagen organiseren. Ook komt er een podcast speciaal voor Bos en Lommer. Anne heeft daar al ervaring mee. Voor haar bedrijf Plantenverhalen/Herbal Tales verdiept ze zich in de historie, symboliek en het gebruik van planten. In haar podcast Plantenverhalen gaat ze elke week in gesprek met een gastspreker. “Botanisten, tuinmannen en -vrouwen, kwekers, kunstenaars of filosofen; we kunnen het vanuit eindeloos veel invalshoeken over planten hebben zonder dat het verveelt.”