De vrijheid vieren in West met maaltijden en festivals

Houtzaagmolen De Otter uit 1631, waar op 5 mei Vrijheidssoep wordt geserveerd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met Vrijheidsmaaltijden en festivals wordt Bevrijdingsdag gevierd in West en Nieuw-West. Donderdag 5 mei is er onder meer weer het gratis Bevrijdingsfestival van het Vrije Westen in het Westerpark. Ook op Plein ’40-’45 zijn er festiviteiten.

Het programma van Het Vrije Westen in het Westerpark bestaat uit dj’s, poppenkast, live optredens, dans, spoken word, eten en dit jaar een speciaal Oekraïne podium. Het hele programma is te vinden op www.hetvrijewesten.eu. 

Oekraïne
Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat is opnieuw duidelijk geworden door de Russische invasie van Oekraïne. “Alleen als we allemaal aan onze vrijheid blijven werken, kunnen we die behouden”, zo stelt stadsdeel West. “Dat is waarom wij van het Vrije Westen ons in blijven zetten op bewustwording bij jong én oud dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat we die kwetsbare vrijheid altijd moeten blijven vieren.”

Vrijheidsmaaltijden
In veel buurten in West en Nieuw-West zijn Vrijheidsmaaltijden. Bijzonder dit jaar is een maaltijd op het terrein van Molen De Otter aan de Gillis van Ledenberchstraat. Er is Vrijheidssoep zolang de voorraad strekt. Je kunt de houtzaagmolen uit 1631 tussen 16.30 en 20 uur bezoeken. Er is muziek en een knutselhoek voor kinderen.

Het volledige programma voor Bevrijdingsdag is te vinden via de kaart met de link https://4en5meiamsterdam.nl/kaartvanamsterdam/