Waarom je het Maydan Festival in Nieuw-West niet wil missen

Hoogstins2024

Van maandag 2 tot en met donderdag 5 mei is er een uniek multicultureel festival op Plein ’40-’45. Voor het eerst worden drie traditionele vieringen en een herdenking gevierd. Verhalen, film, muziek. Er staat véél op de agenda.

Plein ’40-’45 is het stadsplein van Slotermeer. In het Perzisch, Turks, Arabisch, Urdu en Oekraïens wordt het stadsplein de Maydan genoemd. Van 2 tot en met 5 mei vindt op deze centrale plek in Nieuw-West voor het eerst het Maydan Festival plaats. Het event koppelt vier bijzondere dagen uit verschillende culturen aan elkaar: Dag van gastvrijheid en barmhartigheid,  (2 mei), Dag van de Empathie (3 mei), Herdenkingsdag (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei). Iedereen is welkom. De toegang tot het feest is gratis.

Vrijheidsmaaltijd voor 300 personen
Het festival moet dé plek zijn voor ontmoeting, viering en herdenking. Om elke dag in stijl te beleven, hebben buurtorganisaties en bewoners een gevarieerd programma opgesteld. Optredens van het Amsterdams Andalusisch Orkest, een workshop kruidenthee, de openluchtbioscoop van Oxville, verzetsverhalen van het Storytelling Centre, een parade voor het verzet, kinderen die het carillon mogen bespelen. Het kan niet op. En dan is er op 5 mei ook nog een vrijheidsmaaltijd voor driehonderd personen! Wil je aanschuiven, meld je dan hier aan. Het complete programma vind je op de website van Plein ’40-’45.

 

DeWestkrant