BSO-helden van Natuurfontein zamelen een fortuin in voor voedelbos Westerpark

De BSO-helden van Natuurfontein met hun riante 'cheque'.
Hoogstins

De BSO-kinderen van Natuurfontein hebben zich ingespannen voor het goede doel. Hun inzet wierp heel veel vruchten af: vorige week doneerden ze maar liefst 3000 euro aan Kinderboerderij Westerpark. Het geld is bedoeld voor de aanleg van een voedselbos.

Natuurfontein, ‘de groene buiten-BSO met vier vestigingen in Amsterdam-West’, bestaat dit jaar tien jaar. Om dat te vieren, heeft de organisatie verschillende initiatieven op poten gezet. Geld inzamelen voor het goede doel, was er een van. De afgelopen twee maanden spanden de kinderen zich in om geld binnen te halen. Ze verkochten allerlei zelfgemaakte spulletjes met een groen en duurzaam karakter. Denk aan daslookboter, vogelcupcakes, zadenkaarten met mooie houtskooltekeningen van bomen, wormenmest en zelfgebakken cupcakes en popcorn.

Verdubbeling opgehaalde bedrag
De opbrengst is vorige week gedoneerd aan Kinderboerderij Westerpark. Hoe Natuurfontein aan dit goede doel kwam? Patricia van der Linden, pedagogisch medewerker bij deze organisatie, vertelt: “Wij hebben rondgekeken bij verschillende speelplekken waar alle onze groepen van Natuurfontein weleens komen en zijn uitgekomen bij Kinderboerderij Westerpark. De kinderboerderij had al een tijdje plannen om de boel op te knappen, en toen we hoorden dat ze een voedselbos wilden aanleggen, werden we helemaal enthousiast. Omdat we dit jaar tien jaar bestaan, heeft Natuurfontein het uiteindelijke opgehaalde bedrag verdubbeld.”

Blij verrast
Assistent-manager René Vermorken van stichting Boerderij Westerpark nam de check van 3000 euro in ontvangst. Hij was blij verrast; dat er zo’n hoog bedrag opgehaald zou worden, had hij nooit durven dromen. “Kinderboerderij Westerpark kan met deze donatie nu veel meer realiseren. Het plan is om samen met de kinderen van Natuurfontein het voedselbos verder aan te leggen en uit te breiden.”