Ramadan Filmdagen in bioscoop Lab 111 in Oud-West

De nieuwe filmzaal van filmhuis Lab 111.
BoLoSpringforKids

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei draait Lab 111 films rond de ramadan en wordt er gesproken over dit thema: wat betekent de islamitische vastenmaand voor jou? Hoe beleef jij de ramadan?

Op 1 april ging de islamitische vastenmaand van start. Voor velen is dit een tijd van bezinning. Ook dit jaar werd er weer volop gedacht aan de medemens. Met het eind van de ramadan in zicht, komt de organisatie van het Indonesisch Film Festival met een event waar verbinding en reflectie centraal staan: de Ramadan Filmdagen in Lab 111, een bijzonder filmhuis in de Arie Biemondstraat.

Première

De filmdagen vinden plaats op 30 april en 1 mei. Je kunt dan onder meer naar de première van Merindu Cahaya de Amstel/The light on the Amstel. Deze in Nederland gedraaide Indonesische film gaat over een vrouw die zich tot de Islam bekeert en daardoor in conflict komt met haar familie.

Persoonlijke verhalen delen
Behalve kijken naar films kun je luisteren naar verschillende sprekers en persoonlijke verhalen over de ramadan delen. Hoe ervaar jij de ramadan? Wat betekent de ramadan voor jou? Wil je vasten of juist niet? Zijn er (culturele) activiteiten die beter kunnen in Amsterdam tijdens de ramadan? Het volledige programma vind je hier.