20 jaar West Beach (Film) Festival in Nieuw-West

Foto: Facebook
Hoogstins2024
De zomer wordt dit jaar voor de twintigste keer afgesloten met het West Beach (Film) Festival. Dit gratis festijn aan de Sloterplas loopt van woensdag 20 tot en met zondag 24 september. Om de 20ste verjaardag te vieren, is er onder meer een speciale verhalenmiddag.
Je kunt er inmiddels al twintig jaar de klok op gelijk zetten: loopt de zomer op zijn achterste benen, dan is het tijd voor het West Beach (Film) Festival. Het event is twee decennia terug ontstaan naar aanleiding van problemen in de wijk rondom het Sloterparkbad. De leiding van dit zwembad in Nieuw-West ging toen samen met de gemeente op zoek naar een laagdrempelige manier om mensen bij elkaar te krijgen en met elkaar te verbinden. Een raad van betrokken buurtbewoners kwam toen met het idee van een festival. Die suggestie viel in de smaak, en de rest is geschiedenis.


Cultureel festijn
Na tien jaar verhuisde het festival van het Sloterparkbad naar de keet van Hotel Buiten. Een jaar later werd het Sloterstrand ontwikkeld en kon het festival georganiseerd worden op de plek waar het sindsdien plaatsvindt: naast het Sloterstrand, Noordzijde 41, nabij jachthaven De Duikelaar. De organisatie wil dat iedereen kan genieten van het feest. Vandaar dat de toegang gratis is. Het buurtfilmfestival van weleer is uitgegroeid tot een cultureel festijn met muziek, theater, kookkunst, spoken word, beeldende kunst en natuurlijk films. Het volledige programma vind je hier.

Verhalenmiddag
Omdat het festival jarig is, zit er dit jaar een extra feestelijk tintje aan. Zo organiseert New Metropolis een speciale editie van hun maandelijkse verhalenavond. Waar was jij twintig jaar geleden en wat deed je op dat moment (nog niet)? Welke herinneringen komen er bij je op? Wat vond je destijds belangrijk en waar droomde je van? De verhalen zullen op zondag 24 september 11.00 uur op het festival worden gedeeld tijdens de jaarlijkse BuurtBrunch: een gezamenlijk ontbijt voor en door de buurt. Kijk hier voor meer info.