Stiltefestival Sloterplas met gratis workshops, spelletjes, kinderyoga én Abi Patat

Rust en ruimte op de Sloterplas. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Luidruchtige festivals zijn er genoeg. Festivals om rust te vieren niet, vinden ze bij het Stille Wateren Festival Sloterplas. Komend weekend zijn er allerlei gratis activiteiten, ‘rustgevende’ optredens en ook eten en drinken in het Van Eesteren Museum, Buurtwerkplaats Noorderhof, New Metropolis en De Natuurkamer. 

“Dit festival viert de rust van de Sloterplas en verkent hoe stilte en rust ons als buurt verbinden”, zo stelt de organisatie van het evenement op 24, 25 en 26 mei op Facebook. “Gefinancierd uit het geld dat normaal gesproken naar luide festivals gaat, is dit ons geschenk aan de buurt.”

Wat is er allemaal te doen? Storytelling, sport en spel, workshops kaarsen maken, weven, schilderkleien en Thaise Yoga massage bijvoorbeeld. Schaken, ganzenborden en sjoelen. Maar ook kinderyoga en een wildplukwandeling. Voor sommige activiteiten moet je je wel vooraf aanmelden, zoals een workshop fotografie en Chi-Kung aan de Sloterplas.

Bij de opening vrijdagavond in het Van Eesteren Museum om 18 uur zijn er hapjes van de Kolenkitkoks. Zaterdag is er van 14 tot 21 uur ook gratis patat -zo lang de voorraad strekt- van Abi Patat, de ‘patatfilosoof’ die zijn snackbar aan de Jan Tooropstraat moest sluiten omdat het gebouw wordt gesloopt.

DeWestkrant