Speciale MercatorMarkt zaterdag tijdens 24 uur West 

Foto Soul2Soul Photography
Hoogstins2024

Zaterdag 25 mei van 11 tot 17 uur vindt een speciale editie van de MercatorMarkt plaats tijdens 24 uur West. Onder het kopje GROEN zijn er diverse activiteiten bij De Plantenkutterij zoals planten, stekken, potten pimpen en origamivlinders maken van oud papier. Met planten kun je óók muziek maken -dit beleef je bij de BotaniBooth van kunstenares Jeanne Shaw. 

Op het terras geniet je samen met je stadsburen van lekkernijen terwijl je meedanst en -zingt met het opzwepende muziekprogramma -van Mexicaanse tot Afrikaanse rootsmuziek en pop tot reggae. De optredende artiesten zijn Zorzal Son Huasteco, Westside Kawina en de Mad Tea Party Band met special guests Cato Fluitsma, Cat Green Eye en Alwin Poulina. 

Het Mercatorplein komt verder vol te staan met kramen vol kunst en cadeaus aangeboden door creatieve talenten en kleine ondernemers. Tweedehands koopjes en vintage juweeltjes zijn te vinden bij de buren- en Kidskramen. Toegang is gratis en voor alle leeftijden is er de hele dag vermaak. Volg alle highlights op de facebook en instagram pagina’s van Amsterdam BLEND. 

Deel je talent! 
Elke MercatorMarkt is een podium voor alle lokale helden die hun spullen en talenten willen delen: creatieve ondernemers, bewoners, muzikaal of theatraal talent, sport- en spelclubs, goede doelen en sociale initiatieven. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids Vrijmarkt met eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken. Rond het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat zijn er vele winkels en horecazaken te ontdekken. De MercatorMarkten dit jaar vinden plaats op 13 april, 25 mei, 13 juli, 28 september en 30 november -elke keer met een leuk thema. Alle nieuwtjes en terugblikken van eerdere edities zijn te vinden op de facebookpagina van Amsterdam BLEND. 

MercatorMarkt 24 UUR WEST
● Datum: Zaterdag 25 mei 2024 11:00 – 17:00 uur
● Locatie: Mercatorplein
● Toegang: gratis
Link naar facebook evenement

DeWestkrant