Het Monster van de Sloterplas

Coverbeeld Monster van de Sloterplas
Hoogstins2024

Heeft de Sloterplas een monster? Schrijvers Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonk en Anthonie Holslag denken van wel. Want op 35 meter -zo diep is de plas- móet gewoon wel een monster liggen. Uiteraard is het monster een urban legend, want onomstotelijk bewijs is er niet, net als bij de grote broer in Schotland: het monster van Loch Ness.

De diepte van de plas en het donkere water inspireerden de schrijvers tot het maken van een lied over het monster. En ook tot het schrijven van verhalen en ophalen van herinneringen. Die staan nu in een boek en CD met de titel Het Monster van de Sloterplas. Zo is er een vertelling over buurjongen Jopie in Geuzenveld die een zuster had die ‘wel vlees op de botten’ had. En van die zuster sloeg de fantasie van de verteller behoorlijk op hol.

Er is ook een verhaal over de Wederopbouw en het ontstaan van Nieuw-West. Het is de tijd waarin het Slotermeer werd uitgediept tot de Sloterplas. Kortom, zó oud is de legende dus ook weer niet. Misschien dat daarom het Monster van de Sloterplas nog geen bijnaam heeft. Het beest in Schotland heet Nessie. Wie weet nog een leuke naam voor het monster in de Sloterplas?

Nieuwsgierig naar het boek? 28 november is de presentatie van het boek. Je kunt het hier ook alvast bestellen.