Hart en handen voor de vluchtelingen

Een hartje uit West (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Al eerder berichtten we over de actie Hearts & Hands van Westbewoner Marit Langedijk. Zij rijdt wekelijks vanuit West naar de vluchtelingenopvang in Zuid-Oost en neemt dan spullen mee voor de mensen die daar net zijn aangekomen. Nu de dagen korter worden en de nachten lang en koud, is er weer van alles nodig.

Dus er is veel behoefte aan kinderpyjama’s en kindersokken, en ook aan nachtkleding voor de volwassenen. Verder wil ze graag deo en bodylotion meenemen naar gebouw de Oliphant in Zuid-Oost, waar de spullen heel dringend nodig zijn.

Verder is Langedijk bezig met het regelen van activiteiten voor de feestdagen. Ze zoekt bijvoorbeeld een theatergroep die een (muziek) voorstelling kan geven in het Arabisch. Suggesties ziet Langedijk graag via een privéberichtje op Facebook tegemoet, dat geldt ook voor iedereen die spullen voor haar heeft.

Doneren van geld kan trouwens ook, via de Peetoom Foundation op rekening NL77 INGB 0652 2480 71, onder vermelding van Hands & Hearts. “Ik zorg er hoogstpersoonlijk voor dat er niks aan de strijkstok blijft hangen”, aldus de helpende hand uit West.

DeWestkrant