Festival uitverkocht, problemen rond vergunning

Hoogstins2024

Het uitverkochte festival Het Amsterdams Verbond, dat zou plaatsvinden in De Tuinen van West, heeft van stadsdeel Nieuw-West geen vergunning gekregen. De gemeente vond het programma niet passen bij het locatie-profiel van de Tuinen van West. “Dit heeft niks te maken met vergunnings-technische zaken als geluid (overlast) of veiligheid, maar puur met de programma onderdelen van ons evenement i.c.m. de locatie. Wij zijn verbijsterd”, zo schrijven de organisatoren op hun Instagrampagina.

Stadsdeel Nieuw-West is inmiddels bereid om het festival onder bepaalde voorwaarden alsnog een vergunning te geven, zo bericht AT5. De programmering moet dan wel worden aangepast. Een rechtszaak hierover gaat niet door.

De organisatoren zeggen het gevoel te hebben dat Het Amsterdams Verbond op subjectieve gronden de dupe wordt van onduidelijk evenementenbeleid. Het festival zou voor de vijfde keer worden gehouden op Bevrijdingsdag. Daarvoor waren acts ingehuurd als KrissKross en Broederliefde. Kaarten kostten rond de € 46,-
De organisatie is een petitie gestart met het verzoek het festival toch door te laten gaan en benadrukt dat het normaal is dat vergunningsprocedures nog lopen terwijl er al wel kaarten worden verkocht voor een festival.