Voetbalkooi moet kleiner om geluidsoverlast tegen te gaan

De voetbalkooi aan het Jeltje de Bosch Kemperpad. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Een voetbalkooi bij het WG-terrein in Oud-West wordt verkleind om geluidsoverlast tegen te gaan. Nabijgelegen woningen krijgen geluiddempende roosters en -platen om de hinder te verminderen. Dat meldt portefeuillehouder Carolien de Heer van stadsdeel West in een memo aan de stadsdeelcommissie, die het plan dinsdagavond bespreekt.

Het gaat om een intensief gebruik parkje met voetbalkooi aan het Jeltje de Bosch Kemperpad. Een deel van de buurtbewoners direct naast het parkje meldt geluidsoverlast, terwijl andere omwonenden daar volgens De Heer minder of geen last van hebben. Het is niet gelukt om deze twee bewonersgroepen nader tot elkaar te brengen, aldus De Heer. 

Het plan is nu om de voetbalkooi van 10×20 meter te verkleinen naar 7×14 meter. Dat is een halvering. Ook komt er hoogwaardig kunstgras. Een aantal woningen krijgt speciale roosters en platen op plafonds in galerijen en balkons om het geluid te dempen, zo is de bedoeling.

De Heer schrijft verder dat op basis van meldingen handhaving, straatcoaches en politie zullen worden ingezet. Het verbod om na 21 uur te voetballen, blijft gehandhaafd. In overleg met bewoners en gebruikers komt er extra groen.