Warner opent Amsterdam Music Harbour in Houthaven

Het gebouw aan de Danzigerkade waar de Warner Music Group zich heeft gevestigd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Warner Music Group (WMG) heeft in Houthaven een ‘creatieve hub’ geopend met vier opnamestudio’s. Het entertainmentbedrijf besloot alle Nederlandse activiteiten te verhuizen van Hilversum naar de Danzigerkade in Amsterdam. 

Amsterdam Music Harbour heet de vestiging die onderdak biedt aan medewerkers, maar ook basis is voor artiesten, songwriters en producers uit binnen- en buitenland. Met 400 gasten is de opening onlangs ingeluid bij het begin van het Amsterdam Dance Event. Ook Spinnin’ Records -bekend van onder meer Tiesto en Don Diablo- neemt hier zijn intrek, evenals Warner Chapell Music. 

“Amsterdam is het kloppende hart van Nederland en waar onze teams, artiesten en songwriters willen zijn”, zo zei Niels Walboomers, President of Records and Publishing Benelux. “Met onze gloednieuwe opnamestudio’s en faciliteiten zijn we in staat om onze creatieve cultuur in muziek en publishing verder te ontwikkelen. We kunnen niet wachten om artiesten, songwriters en WMG-teams van over de hele wereld te verwelkomen om samen te werken in The Amsterdam Music Harbour.”