West in actie voor de vluchtelingen

Deze T-shirts zijn te koop op het festival Best of the West. Opbrengst gaat naar vluchtelingenorganisaties
Hoogstins2024

In West zijn diverse adressen waar je spullen voor de vluchtelingen op Lesbos of elders in Europa kon brengen. Maar die locaties zitten overvol. Geld geven of een inzamelingsactie houden, kan natuurlijk wel.

-De organisatie van talentenjacht The Best of the West gaat zondag 13 september t-shirts verkopen à € 10,-. De opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.

-De actie Amsterdam Helpt stuurt kleding en hulppakketten naar Lesbos, waar velen doorweekt en koud aankomen. Pakketten kon je afgeven in West, maar de stichting meldt nu dat de loodsen overvol zitten. Wel zijn er mensen nodig om alle spullen die zijn binnengekomen te sorteren.

-Café Bosco in de Eerste Constantijn Huijgensstraat zamelde tot voor kort ook in voor Doneer je Deken, maar de inzamellocatie voor Amsterdam is VOL.

Het Rode Kruis roept dan ook op geld in plaats van spullen te doneren voor de vluchtelingen. Geld geven kan ook aan Stichting Vluchteling. Dat kan bijvoorbeeld ook als je -net als de organisatie van The Best of the West- een goede actie bedenkt en uitvoert. Uiteraard krijgt die een mooi plekje in De Westkrant.

 

 

DeWestkrant