12x Kerst in West

De Kerstman achterop een Harley in de Jan Evertsenstraat (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Voor de gezelligste tijd van het jaar verzamelde onze Jantina 12 events voor het beste Komt allen tezamen-gevoel.

Kerstmarkt St. Janschool, woensdag 16 december, 11.00- 12.45 uur

De kinderen uit groep 8 organiseren op 16 december een kerstmarkt. De leerlingen verkopen zelfgemaakte kunstvoorwerpen. Het opgehaalde geld gaat naar het asielzoekerscentrum in de Marnixstraat en War Child. Er komt ook een grote pot te staan waar bezoekers geld in kunnen doneren. De kerstmarkt is in de speelzaal op de begane grond van de St. Janschool aan het Kortenaerplein in De Baarsjes.

Xmas pop-up store, donderdag 17 tot woensdag 23 december, 13.00 – 18.00 uur

Mlb galerie aan de Witte de Withstraat 32A heeft kleine en grote kunstcadeautjes vanaf € 5 tot € 50.  Zo zijn er kunstige kerstvallen, artistieke vaasjes, unieke kerstkaarten en bijzondere sieraden te krijgen.

Wildeman wintermarktje, vrijdag 18 december, 16.00 -19.00 uur

Bij Garage Notweg in Nieuw-West (Osdorp) organiseren buurtbewoners van de Wildeman een knus marktje. Pimp je fiets en kleren, zet een henna tatoeage, koop of maak je eigen kunst en geniet van winterse lekkernijen en warm je op bij een knapperend vuur.

Winterplein Osdorpplein, zaterdag 19 december – donderdag 24 december

Het Osdopplein wordt dit jaar voor het eerst ‘Het Winterplein’, geheel in Charles Dickens-stijl. Op het plein komen chaletjes waar je onder andere warme chocolademelk, glühwein en poffertjes kan halen. Voor de kinderen is er een groot kampvuur waar ze marshmallows kunnen roosteren. Op het plein komt een podium waar verschillende acts te zien zijn. Op 19 en 20 december is er ook een wintermarkt met ruim honderd kraampjes.

 Mercatormarkt Kersteditie, zaterdag 19 december 10.00 – 17.00 uur

Het Mercatorplein is zaterdag 19 december volledig in kerstsferen. Proef de lekkerste hapjes en vind je laatste kerstcadeaus. Ook op de markt staan de patissier Richenel, speciaal Baarsjes bier de Jannie en de Marktloterij.

Frozen Candy Live!, zaterdag 19 december vanaf 20.00 uur (gratis toegang).

In speciaalbier-café ’t Lommertje geeft coverband Frozen Candy een swingend kerstoptreden.

Local Goods Market: Christmas, 19 en 20 december, 12.00 – 17.30 uur

Dit weekend staan De Hallen in het teken van het kerstfeest. In De Hallen staan verkopers van lokale producten.

Neighbourhood Foodmarkt, 19 en 20 december

Scharrel ook alvast je Kerstdiner bij elkaar bij de Neighbourhood Foodmarket bij de Westergasfabriek. Bij de worstdraaiers, kaasmakers en traiteurs uit de buurt kun je ook lekkers halen om ter plekke op te eten.

Fruittuin van West, 19 en 20 december van 09:30 tot 17:00 uur

Voor eerlijke en biologische kerstproducten ben je bij kerstevenement Fruittuin van West (Tom Schreursweg 48)  aan het goede adres. In de boomgaard van de Fruittuin is voor het hele gezin een kerstspel en kun je genieten van verhalen bij het kampvuur bij het tuinhuisje. Voor de liefhebbers is er glühwein en de gasten kunnen ook genieten van heerlijke winterse versnaperingen.

Kinderkerstfeest Jeruzalemkerk, 20 december 17.00 tot 18.00 uur

Bekende liedjes én natuurlijk het verhaal van de geboorte van Jezus en met warme choco toe. Op Kerstavond heeft de Jeruzalemkerk als vanouds om 20.00 uur Kaarsjes in de Baarsjes met na afloop een hapje en drankje op het Jan Majenplein.

Kaarsjesavond Leger des Heils, 22 december 19.00-20.00 uur

Op 22 december gaan de Heilsoldaten met een groepje kerstliederen zingen bij het sportveld op de hoek van de Burgemeester Vening Meineszlaan en de Burgemeester Fockstraat. Na afloop is er onder het genot van warme chocomel tijd voor gezellig napraten. Het Leger heeft op 24 december vanaf 21 uur ook een Kerstavonddienst.

Kinder Kerstcafé, 24 december 16.00 – 17.30 uur bij Van de Buurt

Van de Buurt organiseert voor kinderen van 4-8 jaar op 24 december een gezellige Kerstochtend. Tijdens deze ochtend wordt het kerstverhaal verteld en worden er bekende kerstliedjes gezongen. De kinderen kunnen ook knutselen en een broodster bakken.

 

 

DeWestkrant