Een onvergetelijke Kerst in West

Erasmuspark Bos en Lommer, Kerst, Villa, Amsterdam-West, Amsterdam
(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Wil je ‘iets’ doen aan Kerst, maar nog geen idee wat? Hier wordt Kerst in West onvergetelijk.

Kaarsjes in De Baarsjes

In de Jeruzalemkerk is traditioneel Kaarsjes in De Baarsjes met honderden kaarsjes, oude en nieuwe kerstliedjes en daarna een hapje en drankje op het Jan Maijenplein. ‘Ook als je/u niet gewend bent naar een kerk te gaan kun je/kunt u hier aansluiting vinden’, beveelt de kerk de dienst aan.

Tijdens de dienst in de Nassaukerk op de De Wittenkade wordt een speciale kerstcompositie ten gehore gebracht en vloggen jongeren over Kerst. Ook hier is er na de dienst kerstbrood en chocolademelk.

Nachtmis

De drie katholieke kerken in West hebben een nachtmis. In de Boomkerk aan de Admiraal de Ruijterweg is de nachtmis op zaterdag 24 december om 21.00 uur, in de Augustinuskerk (Postjesweg) is de viering die avond om 19.30 uur. In de Vincentiuskerk (Jacob van Lennepkade) begint de viering om 20.30 uur. Morgenochtend 25 december is in alle drie de kerken om 10.30 uur een kerstdienst.

Zit hier niks voor je tussen? Op Kerst020 staan alle kerstactiviteiten in de hele stad.

Anders eten met Kerst

Niet naar de kerk, maar wel iets doen op Kerstavond? Bij de North Sea Jazzclub kun je vanavond en morgenavond vier gangen eten en ondertussen naar muziek luisteren van het Frank McComb Quartet. Hier kun je het programma uitchecken en reserveren.

Wil je Eerste Kerstdag eens iets anders dan eten bij je ouders? Ga dan aan bij Mossel en Gin bij de Westergasfabriek. Het restaurant heeft dan een diner voor tachtig daklozen. Andere gasten zijn ook welkom. Kijk op iedereenkerst.nl

 

 

DeWestkrant