4x horeca aan/op het water te koop in West

Voormalige GVB-pont met restaurant. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Horecazaken stoppen, staan te koop of worden overgenomen. Op vier plekken aan -of zelfs op- het water in West zijn restaurants en eetzaken te koop. Bij Duijn Horecamakelaars vonden we deze bijzondere zaken, waaronder twee schepen.

Pont 13
Restaurant Pont 13 in een voormalige GVB-pont aan de Haparandadam in de Houthavens. Een ‘uniek horecaschip’ met 150 zitplekken binnen, plus terras op het water met circa 100 zitplaatsen, aldus de makelaar. Gasten kunnen ook met een bootje aanleggen. De overnameprijs is fors: 705.000 euro. 

Koffiekiosk 
Kiosk aan de Silodam, met uitzicht op de oude Houthaven en het IJ. Met keuken en terras (25 zitplaatsen). Huurprijs ruim 1400 euro per maand, overnameprijs 59.000 euro. Deze zaak is een begrip in de buurt en heeft een vaste klantenkring, aldus de makelaar.

Karaat
Café-restaurant Karaat aan de Houthavenkade is failliet verklaard in januari. Sindsdien lijkt er weinig aangeroerd in deze grote zaak met luxueuze uitstraling en uitzicht op het IJ. De huurprijs is 13.500 euro per maand, het overnamebedrag 275.000 euro. De terrasvergunning moet opnieuw worden aangevraagd. 

Schip met belegde broodjes en winkel 
Diep in de haven ligt een schip dat een begrip is onder bedrijven in de buurt. Het assortiment bestaat uit onder meer levensmiddelen, vers belegde broodjes en werkkleding. Familiebedrijf dat bestaat sinds 1902. De huurprijs voor de ligplaats in de Coenhaven is 375 euro per maand, de overnameprijs 125.000 euro.

Café-restaurant Karaat. (Foto Richard Mooyman)

 

DeWestkrant