Eigen plein in Oud-West voor kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal (1962-2013)

Tien jaar geleden overleed kleinkunstenaar, liedschrijver en zanger Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd. Hij woonde in Oud-West. Alle reden voor Remco Boas van bier- en eetcafé Tapwest aan de Tweede Kostverlorenkade om het pleintje daar naar hem te vernoemen. Het Maarten van Roozendaalplein wordt vrijdag op feestelijke wijze geopend, zo laat groot fan Boas weten.

“Tien jaar later heeft zijn muziek meer zeggingskracht en relevantie dan ooit tevoren en wordt hij op handen gedragen door jong en oud. Collega’s beschouwen Maarten van Roozendaal als één van de beste zangers en tekstschrijvers die Nederland ooit kende. Vaak viel de vergelijking met Ramses Shaffy of Jacques Brel.”

Maarten van Roozendaal woonde, musiceerde, schreef en overleed op deze kade op nog geen 50 meter afstand, aldus Boas. Het pleintje is nu onderdeel van de Tweede Kostverlorenkade en heeft volgens hem geen huisnummers.

Het naambord zal onthuld worden door zijn weduwe Eva Bauknecht. Vrienden en collega’s van Maarten van Roozendaal zorgen voor een feestelijke muzikale omlijsting. De inloop is vrijdag vanaf 16 uur, de opening om 16.30 uur. 

DeWestkrant