De J.P. Heijestraat krijgt een Surinaams restaurant: My Corner

De eigenaar van My Broodje breidt uit

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Liefhebbers van exotische broodjes weten dat je voor Surinaamse puntjes bij My Broodje moet zijn. De eigenaar van deze zaak in Oud-West wil in september in dezelfde straat een restaurant met Surinaamse dagmenu’s openen.

Bij My Broodje in de J.P. Heijestraat 98 is het nooit saai. Surinaamse dansmuziek op de achtergrond, levendige gesprekken in Sranantongo op de voorgrond. Vanachter de counter roept eigenaar Myron welke broodje hij net heeft belegd en vraagt hij of bij deze bestelling wel of niet peper en zuur hoort.

Inzamelingsactie
Myron zit al flink wat jaren in deze straat. Hoe geliefd hij is, bleek toen iemand vorig jaar voor de derde keer in één maand had geprobeerd om zijn raam in te gooien. Zoals we eerder schreven werd er toen in no time een inzamelingsactie geregeld om hem financieel te steunen. Hij vond dat ‘heel lief’ en liet weten dat hij zijn dag niet laat verpesten door diegene die zijn ruit kapot wil hebben.

Piom Bino
Inmiddels is het al lang weer business as usual bij My Broodje, en vliegen de broodjes bakkeljauw, garnalen met kouseband en hete kip weer over de toonbank. Myron houdt het daar niet bij: “Ik doe mijn best om My Corner op 1 september te openen.” ‘Mijn Hoekje’ op de J.P. Heijestraat 94 wordt Myrons eerste restaurant. In het hoekpand waar voorheen pizzeria Piom Bino zat, wil hij Surinaamse dagmenu’s gaan serveren. “Geen broodjes, dus. Ik wil dat gescheiden houden. In mijn restaurant krijg je de ene keer bami met kip, de ander keer bijvoorbeeld roti.”

Klein Paramaribo
Het wordt steeds duidelijker waar je in West moet zijn om je zucht naar Surinaams eten te stillen. Dichtbij My Broodje en My Corner, in de Lootsstraat, zitten twee Surinaamse restaurants die zich al hebben bewezen: Meo’s Colosseum en Casanova. Deze hoek van Oud-West begint Klein Paramaribo te worden. Voor andere plekken in West waar je kunt smullen als een Surinamer, helpt deze lijst je op weg.

DeWestkrant