Op de bres voor pizzeria Piom Bino in Oud-West

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Danny Warnaar uit De Baarsjes haalt al meer dan 25 jaar pizza’s bij Piom Bino in de J.P. Heijestraat. Volgens hem kan ‘de liefste pizzabakker van Amsterdam’ in deze barre coronatijd wel wat steun gebruiken.

Danny Warnaar plaatste onlangs een ‘shout-out’ op de Facebook-pagina van De Baarsjes. Dit deed hij omdat hij de aandacht wilde vestigen op ‘de liefste pizzabakker van Amsterdam’. Deze superbakker kun je vinden bij pizzeria Piom Bino is de J.P. Heijestraat. Tuurlijk weet Danny dat dit ‘net geen Baarsjes’ is, maar volgens hem verdient deze man ‘een dikke pluim’ omdat ‘hij het heel zwaar heeft gehad tijdens de corona’.

Reviews
Piom Bino zit in een onopvallend hoekpand in deze happening, behoorlijk veryupte straat. Blijkbaar zit deze ‘authentieke pizzeria’ er al meer dan 40 jaar. “Ik koop er al meer dan 25 jaar mijn pizza’s en ze zijn heerlijk”, zegt Danny. Vervolgens roept hij iedereen met trek in pizza op om er eentje te bestellen via Thuisbezorgd.nl of er ‘gezellig’ eentje op te halen. Bestel je via Thuisbezorgd, vergeet dan niet een review in te vullen, want: dat kan klandizie opleveren.

Twee generaties samen
Corona is voor veel (horeca)ondernemers één grote nachtmerrie. Natuurlijk zijn er veel meer ondernemers die wel wat hulp kunnen gebruiken. Maar toch, als ik het bericht van Danny en de vele reacties daarop lees, maak ik op dat Piom Bino wel een heel bijzonder adres is. Veel mensen prijzen het warme hart van de eigenaar, die sinds een tijdje werkt met zijn kleinzoon van 29. “Nou dan kun je wel raden hoe oud de beste man is en hij werkt 7 dagen per week.” De kleinzoon schijnt mega behulpzaam te zijn. Volgens Danny helpt hij z’n opa met alles en heeft hij zelfs plannen om het restaurant op te knappen, ‘maar wil hij de pizza’s wél houden zoals ze zijn’.

Dunne bodem
De pizza’s worden gebakken in Italiaanse stijl en hebben ‘een lekkere dunne bodem’, aldus ‘onze’ Danny. Zijn tip: “Vraag de lieve man om knoflookolie over de pizzarand te doen, zodra de pizza klaar is.” De goedkoopste pizza is 5,50 euro (Margherita, kaas en tomatensaus), de duurste pizza’s kosten 8,50 euro, waaronder een pizza met kaas, tomatensaus, spinazie, gorgonzola en ei. Behalve pizza verkoopt Pion Bino onder meer pasta, vis en zowel Italiaanse als Turkse vleesgerechten. Volop keuze, dus.

Eberhard van der Laan
Ik ken Danny niet persoonlijk, maar ik heb het vermoeden dat hij een paar keer per week buiten de deur eet. Zo is Abi van Abi Patat in Nieuw-West een FB-vriend van hem en spoorde hij in 2018 buurtgenoten aan om te gaan eten bij zijn favoriete Surinaamse toko in De Baarsjes. Aan zijn social media-acties te zien, is hij goud waard: hij steunt de lokale economie en heeft een warm hart voor mensen in zijn omgeving. Als Eberhard van der Laan nog hebben geleefd, zou Danny een dikke pluim hebben gekregen.

 

DeWestkrant