4x voetjes van de vloer in West

Weer feesten bij De Marktkantine.
Hoogstins2024

Afgelopen weekend mochten de clubs eindelijk weer open. De danslust was zó groot dat niet iedereen aan zijn trekken kon komen. Zo was De Marktkantine dit weekend compleet uitverkocht. Wil je zo snel mogelijk de dansvloer onveilig maken, plan je feestje dan op tijd en volg de agenda van deze vier hotspots.

De Marktkantine, Jan van Galenstraat
De club van dance-pionier Eelco Anceaux geeft op 8 oktober Ferro, Toman en andere Nederlandse ‘allstars’ ruim baan voor een mix van house, tech-house, minimal en méér. Ook het weekend daarvoor is Hollandse glorie troef. Zo staan op 1 oktober Franky Rizardo en Joey Daniel samen achter de knoppen. Als je snel bent, kun je voor de dag erna nog tickets scoren voor de techno en deep house van Rotterdammer Mees Salomé. Voor 3 oktober staat het uitgestelde optreden van het Duitse dj-duo Âme op de agenda. ‘Waarschijnlijk’ komen er nog enkele tickets in de verkoop. In de gaten houden dus als je de ‘future of electronic music’ wil horen. Op 15 oktober kun je handen schudden – ja, het mag weer – met Denis Sultra, de flamboyante ster uit de dance-scene van Glasgow. Reken op melodieuze house met ‘underground sensibilities’!

Het Sieraad, Postjesweg  
Op 24 en 31 oktober komt Paradiso weer eens naar De Baarsjes. De eerste clubnacht draait om schoudervullingen, getoupeerd haard en, vooral, epische hits uit de jaren 80. Tijdens de tweede clubnacht is ‘We love 90’s’ het thema. Lekker stuiteren op klassiekers als No Limit, Smells like Teen Spirit en Macarena, met een croptop aan en Air Maxjes aan je voeten.

Westergas, Haarlemmerweg
Op de site van dit funky terrein in Westerpark kun je er niet omheen: 13 tot en met 17 oktober Awakenings-Ade, inclusief 7 events in de Gashouder. Behalve dit festival is er nog veel meer te beleven op het Westergasterrein, zoals bij Westerunie. Een greep uit het aanbod: een indoor-festival met ‘tropische klanken en suburban sounds’ op 2 oktober, sambaparty Roda da Holanda op 8 oktober, een Funhouse T-dance op zaterdag 9 en zondag 10 oktober.

Chez Miné, Bos en Lommerplantsoen
Zoals we eerder schreven is Chez Miné de opvolger van restaurant Het Wilde Westen. In deze ‘recreatiebar’ met pizza’s en groentegerechtjes kun je onder meer de discovloer uit de jaren 80 onveilig maken. Om je moves te perfectioneren is er ieder weekend livemuziek, zoals van Jolly Mangos op 1 oktober en De Primo’s op 2 oktober. De eerste band strooit met verschillende stijlen – van ‘klassiekers tot hedendaags hits in een verrassend jasje’. De tweede band serveert ‘een wervelende show’ en gaat ook voor een combi van oude en nieuwe hits.

DeWestkrant