Aanschuiven bij Zomer in West

Hoogstins2024

“Zeven blijft kleven.” Dido en Isa spelen een potje pesten aan de lange picknicktafel in buurtcentrum The Mall bij Plan West in de Van Speijkstraat in De Baarsjes. Ze doen mee met Zomer in West, een project voor kinderen om weer in het schoolritme te komen. Over anderhalve week begint school namelijk weer.

In eerste instantie was Zomer in West bedoeld voor kinderen die van groep acht naar de brugklas gaan, maar ook leerlingen van lagere groepen kunnen nu meedoen, weet Xanthe Schouten van de organiserende Weekendacademie. “We merkten dat veel kinderen ’s zomers niet op vakantie gaan en maar wat rondhangen. Met de Zomer in West willen we ernaar streven dat ze weer actief worden voor school en dat is met name belangrijk voor de overgang naar de brugklas.”

De doelgroep is verbreed, omdat Schouten merkte dat veel kinderen vaak toch ook nog uitjes hebben met hun ouders. Instromen kan iedere dag tot aan het einde van de zomervakantie. Elke keer is er een ander thema. Morgen gaan de kinderen bijvoorbeeld met een leskist het park in om natuur te onderzoeken. Andere onderdelen zijn bijvoorbeeld filosofielessen en toneelspelen. En omdat de boog niet de hele tijd gespannen kan zijn, is er dus ook ruimte voor een potje kaarten, voetballen of poolbiljarten. Zomer in West is niet alleen in The Mall, maar ook in de Kolenkit en buurtcentrum Gibraltar, vanaf 12.00 uur. Kijk hier voor de details.