Agenda: verboden voor pubers

Hoogstins

Dit weekend is het tijd om te dansen, vonden wij. Onder het mom ‘het is tenslotte vakantie’. Hopelijk is niet iedereen te uitgeput van het achter kinderen aan rennen of van de tripjes naar dierentuinen of Nemo. Vanavond hebben we namelijk twee heerlijke dansgelegenheden in de aanbieding: in het Sieraad is het weer tijd voor een altijd leuk avondje Edelwise, en in de WesterUnie worden de jonkies buiten de deur gehouden bij Komm Schon Alter VII.

Op de een of andere manier weten zestien- en zeventienjarigen zich altijd naar binnen te werken bij feestjes die eigenlijk niet voor ze bedoeld zijn. Daar zal vanavond in de WesterUnie geen sprake van zijn; de leeftijdsgrens ligt op 24. En zoals op de site staat vermeld: bij twijfel wordt er gecontroleerd. Lekker dansen zonder je onnodig oud te voelen dus.

Een onderwerp dat voor iedereen relevant is, zeker nu in West: wonen in de stad. Lekker vertoeven in je sociale huurwoning totdat je te horen krijgt dat het verbouwd en verkocht wordt, we kennen allemaal de verhalen. Sadettin Kirmiziyüz en Saar Vanderberghe lieten zich door onderwerpen als deze inspireren voor het tweede deel van het drieluik Hollandse Luchten. Een theaterstuk over wonen in Nederland, Zaterdagavond in Podium Mozaïek om 21.00 uur.

Zondagse blues, we hebben er allemaal wel eens last van. Dan kan je maar beter je eigen blues inwisselen voor die van Tiny Legs Tim in een van zijn huiskamerconcerten, ofwel Red Shoe Sessions. Deze Vlaming treed op in huiskamers in West, als onderdeel van het Visite programma. Reserveren is noodzaak (anders kom je er nooit achter waar het is), en plaatsen zijn beperkt. Een beetje exclusiviteit op de zondagmiddag kan echter geen kwaad. Reserveren kan op deze website: http://www.redshoesessions.com/#!amsterdam/cc9c. Zondagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur.

Doneer